09:41 - Cəmiyyətdə qadınların rolu artır
22:52 - Azərbaycanla Mərakeş arasında viza rejimi aradan qaldırılıb - FOTO
22:50 - İƏT-in 16-cı sammiti Azərbaycanda keçiriləcək
22:48 - Baş direktorun İrana gözlənilən səfəri: Tehranın nüvə faylı fonundakı narahatlıqlar - TƏHLİL
21:48 - Əhmədbəyli-Füzuli-Şuşa yolunun son görüntüləri - FOTO/VİDEO
21:45 - PA rəhbəri: “COP29 Sədrliyinin Fəaliyyət gündəliyinin hazırlanması son mərhələdədir”
08:26 - Ermənistanda Azərbaycan Silahlı Qüvvələri ilə bağlı cinayət işinə xitam verildi
08:25 - İlham Əliyevin ölkə liderlərinə ünvanladığı məktublar BMT-dəki daimi nümayəndələrə çatdırılıb - FOTO
23:10 - “İSİM”- YAY MƏKTƏBİ KOMPANİYASI BAŞLATDI.
23:01 - Bakı-Tbilisi-Qars dəmir yolu xəttində modernləşdirmə işləri başa çatıb - MÜSAHİBƏ + FOTO
23:00 - İlham Əliyevdən ortamüddətli xərclərlə bağlı FƏRMAN
08:50 - Ülviyyə Zülfiqar televiziya rəhbəri təyin olundu
21:20 - Dialoq vasitəsilə qlobal təhlükəsizliyi gücləndirmək fürsətimiz var - RƏY
21:14 - Məzahir Pənahovdan erkən parlament seçkisi anonsu - Xəbərlərin 20:00 buraxılışı
Yayda bu qidalardan uzaq durun - DİQQƏT! - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI
"Yay fəslində temperatur yüksək olduğuna görə, nəmişlik nisbəti daha yüksək olduğuna görə orqanizmdə istilik yüksəlir. Eyni zamanda, metobilizma yavaşladığına görə, mütləq şəkildə biz qidalarımıza diqqət etməliyik. Qida seçərkən ilk növbədə daha tez həzm olunan, mənşəyi bilinən yüngül qidalara üstünlük verməliyik. Xüsusilə, yüksək təzyiq xəstələri, ürək, qan-damar problemləri plan insanlar, xroniki xəstəliyi olan, şəkər və diabet xəstələri yüksək temperaturlu havada daha həssas olurlar. Onların hər hansı bir qidaya həssaslığı daha ağır nəticələnə bilər. Bu səbəbdən mütləq şəkildə bu insanlar daha diqqətli olmalıdırlar". Bu sözləri SİA-ya açıqlamasında sağlam qidalanma üzrə mütəxəssis Məhsəti Hüseynova deyib.