Vetenim-Azerbaycandir.Az

SON DƏQİQƏ

00:07 - AZƏRBAYCANLI MƏKTƏBLİLƏR AZOT I BEYNƏLXALQ ZƏKA OYUNLARI YARIŞINDA QALİBLƏR SIRASINDA

23:52 - Azərbaycan güləşçiləri Polşada keçirilən beynəlxalq turnirdə 3 medal qazanıb

15:41 - Bu gün Bülbülün doğum günüdür

15:39 - Azərbaycan avarçəkəni Avropa çempionu olub

15:36 - Prezident: Bərpaolunan enerjidən istifadəyə olduqca düşünülmüş yanaşma tətbiq edilməlidir

15:30 - Azərbaycan neftinin qiyməti 88 dolları ötüb

15:27 - Prezident İlham Əliyev “Euronews”a müsahibə verib - FOTO

13:02 - Milli Məclis növbədənkənar seçkilərin təyin edilməsi üçün Prezidentə müraciət edib - YENİLƏNİB 3

13:01 - Zəngilanda “COP29-a aparan yol: Dayanıqlı və davamlı gələcək” mövzusunda yüksək səviyyəli görüş davam edir - FOTO

12:55 - Dövlət Vergi Xidmətində yeni təyinat olub

12:47 - Prezident sülh müqaviləsinin əsasını təşkil edən prinsiplərin və onun mətninin təşəbbüskarının Azərbaycan olduğunu Blinkenin diqqətinə çatdırıb

02:45 - Prezident: Kiçik ada dövlətlərinin üzləşdiyi problemlərin həlli COP29 sədrliyimizin gündəliyində duran prioritet məsələlərdən olacaq

02:39 - Prezident: Azərbaycan planetimizin gələcəyi üçün müsbət nəticələr əldə etmək üçün səylərini əsirgəmir

02:33 - Azərbaycanlı idmançı Avropa birinciliyinin qalibi olub - FOTO

02:30 - Prezident: "Nizami Gəncəvi Beynəlxalq Mərkəzi qısa zaman ərzində yüksək nüfuz və etimad qazanıb"

Bu qida məhsulları xərçəng riskini azaldır.

Bu qida məhsulları xərçəng riskini azaldır.
6-05-2022, 06:01 315 dəfə baxılıb

Xərçəng xəstəlikləri riskini effektiv şəkildə azaltmağa kömək edən sadə və əlçatan qida məhsulları var.


Vətənim-Azərbaycandır.az” xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı onkoloq İvan Karasyov bildirib.

“Sadə və əlçatan qida məhsulları var. Eksperimental yol ilə müəyyən edilib ki, müəyyən qida məhsullarının müntəzəm olaraq istehlakı onkoloji xəstəliklərin yaranması riskini azaltmağa kömək edir”, - deyə İvan Karasyov öz bloqunda yazıb.

Onkoloq qeyd edib ki, “üç yoxlanılmış ucuz qida məhsullu” xərçəng xəstəliyi riskini azaltmağa kömək edir. Onlardan biri sarımsaqdır.

Karasyov fərdi əks göstərişlər olmadıqda bu ədviyyatlı tərəvəzin istehlakını xərçəng əleyhinə faydalı vərdiş hesab edir.

Sarımsaq birləşmələri dərinin, yoğun bağırsağın, ağciyərin bədxassəli şişləri kimi onkoloji xəstəliklərin yaranmasına qarşı müdafiəni gücləndirir.

Digər sınaqdan keçirilmiş və əlçatan qida məhsulu – tərkibində güclü antioksidantlar olan tərəvəz - brokkolidir. Onkoloq bildirib ki, qida məhsulunun istehlakı süd vəzisi xərçənginin inkişafının qarşısını almağa kömək edir.

Həkim, həmçinin sitrus meyvələrini daha tez-tez qəbul etməyi tövsiyə edir. Xüsusilə də, tərkibində monoterpen maddələri olan qreypfrutları. Monoterpenlər orqanizmdən kanserogen maddələrini çıxararaq bütün növ xərçəng xəstəlikləri riskini azaltmağa kömək edir.

Onun sözlərinə görə, limon və portağal istehlakı limfositlərin - xərçəng hüceyrələri ilə mübarizə aparan immun sisteminin hüceyrələrinin fəaliyyətini stimullaşdırır.

ŞƏRH YAZ

OXŞAR XƏBƏRLƏR<

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR

SağlamlıqHAMISI

MədəniyyətHAMISI

SosialHAMISI

TexnologiyaHAMISI