13:02 - COP 29-da Qadın Həmrəyliyi
00:54 - Leyla Əliyevanın iştirakı ilə Bakıda növbəti ağacəkmə aksiyası keçirilib
00:52 - COP29 Sədrliyi bəyanat yaydı
00:51 - Prezident İlham Əliyev: Azərbaycan Cənubi Qafqazda dayanıqlı sülh üçün əlverişli şərait yaradıb
00:49 - Xankəndidə ilk solo konsert keçiriləcək
00:46 - İlham Əliyev ədliyyə nazirinə ali xüsusi rütbə verdi
00:39 - Prezident İlham Əliyev İsrailin nəqliyyat və yol təhlükəsizliyi nazirini qəbul edib
00:38 - Nazir sabiq direktora vəzifə verdi
20:58 - Allah rəhmət eləsin.
16:48 - Leyla Əliyeva nadir canlıların mühafizəsinə həsr olunan panel müzakirələrində iştirak etdi
16:43 - Azərbaycanda 2025-ci ildə meşəçiliklə bağlı beynəlxalq konfrans keçiriləcək
16:41 - Qədim Quran əlyazmasında gizli mətn tapıldı
16:39 - Qonşu ölkənin 46 rayonuna qarlı hava XƏBƏRDARLIĞI EDİLDİ
17:53 - Rövşən Rüstəmov COP29 çərçivəsində İpək Yolu ilə bağlı tədbirdə iştirak edib - FOTO
17:51 - Azərbaycan XİN Qarakənd faciəsi ilə bağlı paylaşım edib
Axşamlar meyvə yemək məsləhət görülmür
Axşam saatlarında meyvələrin qəbulu doğru hesab edilmir. Çünki bu, həzmə mənfi təsir edə bilər. "Vetenim-Azerbaycandir.az" “Medikforum”a istinadən xəbər verir ki, fruktozun yüksək səviyyəsi səbəbindən artıq çəkinin yaranmasına kömək edə bilər.
Belə ki, fruktozanın, digər sadə karbohidratlar kimi, böyük dozaları enerjinin istehsalı üçün istifadə edilmədiyi təqdirdə yağa çevrilmə xüsusiyyətinə malikdir. Şirin meyvələrə, məsələn, banan, üzümə üstünlük verərək, gözlənilmədən çəki ala bilərsiniz. Orqanizm onlarla qəbul edilmiş bütün karbohidratları həzm edə bilməyəcək və artıqlığı bədən piyinə yığmağa başlayacaq.
Qanda şəkərin artması - mütəxəssislər, fruktozanın bədəni sürətli enerji ilə təmin etdiyini və gün ərzində bunun iş fəaliyyətinin dəstəklənməsi üçün faydalı ola biləcəyini izah edirlər. Lakin axşam və xüsusilə gecə, bədənin bu qədər əhəmiyyətli bir enerji qaynağına ehtiyacı yoxdur, nəticədə qanda şəkər səviyyəsi dərhal çox əhəmiyyətli dərəcədə arta bilər.
Ekspertlər meyvə yeməyi gündüz vaxtı, axşam isə bişmiş tərəvəzə üstünlük verməyi məsləhət görürlər. Meyvələrlə yanaşı yağ da qəbul edilməlidir (məsələn, zeytun və ya kətan yağı), bu faydalı maddələrin həzmini yaxşılaşdırır.